keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Uusia tuulia

Meidän perheessä eletään kiireistä ja hieman rauhatontakin aikaa tällä hetkellä.
Putkiremontti alkaa uhkaavasti painaa päälle, vastapäistä asuntoa remontoidaan
jo kovalla tahdilla ja sivusta seuranneena ihan hirvittää, miltä tämä asunto näyttää
remontin jälkeen, pelottaa ja jännittää jättää vieraiden käsiin, varmasti tekevät kylppäristä
paremman kuin tämä nykyinen on. Tuskin maltan odottaa uutta kylppäriä!
Tänään täytyy napsia ennen kuvia, mukava katsoa sitten millainen törkyläjä tuo meidän
kylpyhuone on ollut, kun saadaan ihastella ihan uutta! ♥ Se kaikki muu sitten jännittää,
olen kuullut paljon kauhutarinoita, miten sotkussa asunto on ollut kun sinne putkiremontin
jälkeen palattu, yritämme suojata niin paljon ja niin hyvin kuin pystymme, mutta riittääkö se?
Pakkailut on aloitettu, viikonloppuna täytyy yrittää pakata niin paljon kuin pystyy, kaikkea
ei tietystikkään voi, koska asumme täällä aina 12. maaliskuuta asti. Sitten koittaa muutto.
Remontti alkaa 14.maaliskuuta ja se kestää (jos aikataulu pitää) niin 6.toukokuuta asunto
pitäisi olla takaisinmuutto kunnossa. Tule jo toukokuu!

Myös muitakin muutoksia on luvassa meidän perheessä, vielä mikään ei ole varmaa, mutta heti kun varmistuksia saadaan, niin kertoilen niistä myös täällä. Eletään jännittäviä aikoja!

Kaiken tohinan ja touhun keskellä yritän kovasti saada meidän kevättä valmiiksi.
Välillä ahdistaa ja pakottaa sydänalaa, kun homma ei tunnu etenevän mihinkään suuntaan!
Jotain olen tilaillut sieltä täältä, vaikeaa kun kaikkea ei saa yhdestä ja samasta paikasta.
Lauantaina on luvassa meille vanhemmille pieni hengähdyshetki, kun pojat suuntaavat
mummolaan ja vanhemmat kaupungille, ostamaan lapsille kevätvaatteita, toivottavasti sieltä
löytyy kaikki mikä vielä puuttuu! Toiveajattelua, tiedän. Mutta pieni shoppailuhetki, ihan kaikessa rauhassa tulee kyllä tarpeeseen! ;)

Olen pohtinut ja pähkäillyt, tuskastellut ja kironnut mielessäni että miksi ihmeessä, siihen Po.Pin pienemmän koon haalariin EI OLE laitettu sitä huppua, miksi oi miksi!!? En halua ostaa kallista haalaria, joka on "ihan kiva".

Mutta sitten äskön huomasin, kun selailin Po.Pin sivuja, että mitäs ihmettä!? Siinä kuvassa onkin huppu!? Onko siinä nyt vai ei? Onko joku käynnyt katsomassa näistä luonnossa?Olen myös paljon miettinyt sitä mikä on oikea määrä? En halua vetää överiksi, ostaa hullunkiilto silmissä kaikkea ihanaa, mikä eteen sattuu, yritän pitää jonkun tolkun noissa kevätvaatteissa, kaikkea ihanaa ei voi saada, vaikka haluaisinkin ;) Mikä teillä on se "oikea määrä" kevätulkovaatteita, millä määrällä pärjäätte? Kuinka monta haalaria/takkia/housuja/kenkiä?
Tuleeko teille kuravaatteet?

Tässä aamuiset pohdintani, lisää tekstiä tulee varmasti vielä päivän aikana, minulla on paljon asiaa!! ;)

16 kommenttia:

 1. Huh, putkiremontti... Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja pääsette muuttamaan takaisin suunnitelman mukaan! =)

  VastaaPoista
 2. Putkiremontti kyllä kuulostaa aikamoiselta hommalta! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin. Minä olen myös miettinyt tuota oikeaa määrää välikausivaatteisiin. Paljon on ihanuuksia, ja välillä tuntuu että on ostettava heti, ettei jää ilman. Sitten tulee taas uusia mallistoja ja taas tekee mieli jotain =). Olisi niin paljon helpompaa, jos kaikki ilmestyisivät samaan aikaan ja saisi rauhassa valita. Meillä on nyt molemmille lapsille haalari, kaksiosainen ja siistimpi kauppa/kaupunki setti. Lisäksi fleecetakit, kumpparit, lenkkarit ja kävelykengät (jotka menee myös kesällä). Kyllä noissakin on ihan tarpeeksi mielestäni. Mutta vähemmällä en vaan edes halua pärjätä =) Kuravaatteet meinasin ostaa, mutta aiemmista vuosista olen oppinut, että laadukas välikausivaate kyllä pitää lapset kuivina. Katsotaan sitten mitä mieltä olen kun lapset istuu jossain kauheassa kuralätäkössä =)

  VastaaPoista
 3. Jossen ihan väärin muista, koosta 86 eteenpäin on huppu. Eli osassa pienten haalareista se löytyy, mutta ihan pienimmistä ei.

  Meillä on kolmisen settiä per tyttö kevääksi-syksyksi. Kahdella varmaan pärjäisi, tai jopa takilla ja kaksilla housuilla. Alaosissa on kuitenkin ihan pakko olla vaihtarikin, kun ihan erilailla vk-vaatteita saa pestä/kuivata kuin talvivaatteita.

  Tsemppiä remppoihin!

  VastaaPoista
 4. Popin haalarissa kokoon 80 cm asti ei ole huppua ja koosta 86 cm ylöspäin on huppu

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu, että 86 koosta eteenpäin se huppu löytyy!! Ihanaa!! ♥

  VastaaPoista
 6. Meillä on ollut tähän asti vain yksi toppapuku eli äippäpakkauksen toppapuku, joka on mennyt sieltä kahdesta kilosta tähän saakka (77½cm, 10,6kg) ja menee tän talven. Viime keväänä meillä oli yks fleecehaalari 56cm ja yks fleecehaalari 68cm. Se 68 cm meni vielä nyt syksylläkin. Nyt kevääks olis tarkotus saada joku kevähaalari/takki sukulaisilta lainaan tai ostaa kirpparilta. Yhdellä vaatteella meinasin pärjätä. Sen lisäks vois hommata kuravaatteet. Nekin lainattuna tai käytettynä. Menee niin vähän aikaa ettei oo järkeä ostaa uutta/kallista. :)

  VastaaPoista
 7. Emilialla on kolme takkia, yhdet housut ja kolme haalaria kevääseen :P

  Linnealle on sitten kaksi takkia ja kahdet housut (ja jotain kuravaatteita).

  Kenkiä en oo kauheesti miettiny, onhan tuolla läjäpäin lasten kenkiä, varmaan sieltä löytyy molemmille tyttösille jotain jalkaan, ja haetaan kaupasta jos jotain puuttuu kun kevät koittaa :D

  Mä en jaksa ottaa stressiä!

  Noista vaatteista sitten tietty eri käyttöön, jotkut puistoiluun ja toiset vaan kaupoille/autoiluun :P Kummasti tuntuu taaperolle kertyvän enemmän, kun se perii kaikki Linnean vanhat, plus että joitain ihanuuksia on ollut pakko vielä ostaa vaikka ei välttämättä toista tarvitsiskaan :D

  VastaaPoista
 8. Mulla on reilun vuoden ikäiselle pojalleni yksi keväthaalari (ja toinen odottamassa, koska viime syksyinen haalari saattaa olla siinä vaiheessa pieni kun vk-asu tarve oikeasti alkaa). Lisäksi on se cupcaken ihana anorakki joka teilläkin on sekä yksi jonathanin "kaupunki/kauppataki" 80cm, joka on edelleen iso... 80cm pitäisi Jonathanilla olla yksivuotiaan koko, mutta kovin tuntuu edelleen reilulta. Välikausihousuja en toistaiseksi oo ostanut enkä varmaan ostakaan. Ajattelin, että poika on haalarilla aina ulkona ja takki on käytössä automatkoilla, kaupassa jne. Silloin sen kanssa voi olla vaikka farkkutyyppiset housut tms.

  Sadeasuja mulla on nyt jemmassa kahdet. Ticketin vuoreton perussetti plus setti fleecellä. Katsotaan sitten miten niitä tulee käytettyä, mutta siskoni kehui fleecesettiä niin paljon, että hankin alesta senkin. :)

  Yhdet kumpparit löytyy sekä kävelykengät. Ehkäpä jonkinlaiset lenkkarit pitää hankkia?

  VastaaPoista
 9. Minulla on 3 poikaa, 5 vuotias, 2 vuotias ja puoli vuotias. Meillä on aina menty yhdellä välikausihaalarilla, yhdellä kaksiosaisella ja popin windstopperfleecellä kevät ja syksy, lisäksi on ollut joku esim zaran tai benettonin kaupunkitakki farkkujen kanssa pidettäväksi. Kuravaatteita meillä ei ole käytetty kuin ihan pienenä jolloin ryömii/konttaa maassa. Olen sitä mieltä että siksi niitä vedenpitäviä vaatteita ostetaan että niitä voidaan pitää kosteassa, märässä kurassa, miksi sitten maksaa yli 100e vedenpitävyydestä jos niitä pidetään vain kauniilla säällä ja muuten kuravaatteita. Meillä välikausihaalari saa kuraantua ja kastua, laadukasta (olen ollut tyytyväinen niin reimatecciin, poppiin kuin t2h) haalaria ei tarvi kuraisena kuin roikottaa hetki kuistin kaiteella kuivumassa niin kuran/hiekan saa harjattua/pudisteltua pois. Meidän lapset eivät tosin ole olleet hoidossa, päiväkodissahan usein puetaan tec-haalareiden päälle kurahousut mitä en ymmärrä pelkän siisteyden näkökulmasta. Viime vuotinen haalari on ollut meillä aina sellaisena "huonompana" pukuna esim mökillä, kasvimaalla, remonttihommissa yms. Pienemmän kokoisista haalareista joissa kulutus ei vielä ollut niin kova on jäänyt ihan kuin uusi haalari pikkuveljenkin käyttöön, mutta yli 3-vuotiaan haalareista ei ole jäänyt pikkiveljelle kuin juuri tällainen "huonompi" kotipiha/remppapuku, mikä on ollut ihan kivakin niin on saanut ostaa uuden myös pikkuveljelle:

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä rempan keskelle! :)

  Meillä on kyllä tarpeeseen nähden kerääntynyt liikaakin ulkovaatteita kevääseen...tai haalareita on ne yhdet per poika sekä vk-housujakin vain parit, mutta takeissa mulla meinaa aina mopo karata ;) Tosin, nuo käyttöön tulevat on niin erikokoisia, esim.Lukalle viimesyksysistä 92cm mahtuu vielä hetken, mutta nyt ostamistani olen pääasiassa ottanut jo 104cm, jotta mahtuu varmasti vielä hyvän aikaa.

  Kuravaatteetkin on meillä ihan ehdottomat, koska meillä on tosi savinen piha ja jossain vaiheessa kevättä se on jonkin aikaa kun kynnöspelto ennenkun sulamisvedet kuivuu. Kurahousut on huomattavasti helpompi huuhtoa puhtaaksi, muut vk-housut joutuu melkein sellasen kurakylvyn jälkeen aina pesemään koneessa. Eikä sitä viittis joka päivä tehdä..

  VastaaPoista
 11. Huuh, mulla ehkä menny VÄHÄN yli.. Kolme haalaria, neljä takkia, kolmet housut, kaksi kura-asua ja fleece asuja monta. Toiset on vaan kevääksi ja toivoa sopii, että menee toiset syksylläkin! Sisu on isokokonen, 14kg ja 80cm pitkä- ikää tuli vuosi 18.2. Haalarissa niska-haara väliltä 92cm just menee.. Vauhilla siis ollaan tässä kasvettu ja kesken talven jouduttiin haalari vaihtamaan, kun 86cm loppu totaalisen kesken.

  VastaaPoista
 12. Odotan uteliaana teidän "uusia" tuulia;.

  Meillä kaksi pukua molemmille pirpanoille. Veen toinen vielä hakusessa;) S- kevät alkaa olla kunnossa, kunhan ei vaan kovin kasvaa hurauta. Hurjaa S:kin ens viikolla vuoden;)

  Juu minä inhoan kuravaatteita, maksan ennemmin laadusta joka oikeesti kestää vettä ja kuraa kuin laitan noita liikettä rajoittavia kumisäkkejä lasten päälle.

  Niin muuten Nokian sportti kumpparit on ainakin meidän Vee nostanut ihan ykkösjalkineiksi eli ne matalavartiset. Niillä se taisi koko syksyn tepastella, kunnes patistin laittaan jo coret jalkaa kun alkoi jalat kylmetä kumitossuissa;))

  ArkiJaksuja

  VastaaPoista
 13. Vastailen tähän jokusen päivän myöhässä :) Mä ihailin tota polarnin haalaria neidille, mut koko 80 oli ilman huppua ja paikan päällä se pinkki oli jotenkin kökkö, ei musta 95e arvoinen.

  No sitten tosta putkiremontista. Mä voin kertoa muutaman asian niin hyvässä ja pahassa jos haluat. Meille tehtiin se reilu vuosi sitten, asuimme (ilman lasta) kotona koko ajan (nyt kun mietin ni hullua), mutta kotia ne ei kauheen hyvin kohdelleet. Meillä teki yit remontin. Lattiat sai kyytiä, seinät, katto... Huh, kyl oli kaks kuukautta verenpaine aika koholla varmaan.

  Niin ja taisinpas eksyä ekan kerran tänne blogiisi tänään :)

  VastaaPoista
 14. Auts :/ Ei kuulosta kivalta teidän putkiremppakokemus. Toivottavasti meillä asunto on pystyssä kun tullaan takaisin, ja sellaisessa kunnossa, että mitään ei ole hajotettu.

  Kokemukset kyllä aina kiinnostaa, vaikka meille ei YIT tee remppaa, mutta mielenkiinnosta kyllä kerro lisää jos tahdot! :)

  VastaaPoista
 15. Käykää katsomassa kämppäänne ainakin kerran viikossa ja jos jotain sotkua yms. mikä ei kuulu remonttiin tullut niin eikun soittoa sille joka työstä vastaa. Meillä maalattiin kyllä seinät ja katot uusiksi (suht hyvin). Lattia (laminaatti) suojattu työmiesten puolesta pahvilla, mutta pahvit repeili ja loppusiivouksen tekijä sitten veteli imuria pitkin putkiremontin tuomaa pölyistä lattiaa ja naarmutti aikalailla. Yit totesi, että teillä on sen verran vanhat lattiat et emme korvaa (no sekö oikeuttaa rikkomaan lisää?)Keittiöstä purimme itse mitä piti kun ne veti sinne sähköö ja jotain muuta (meil n.3v. vanha keittiö nimittäin). No pyöräkellarista eivät pyytäneet siirtämään pyöriä, ne oli aivan pölyn peitossa ja mieheni pyörä oli aivan naarmuilla, vissiin jotain putkia sahannut siihen nojaten. Ei saatu korvausta.

  Mut nyt kun miettii niin ei noi mitkään tunnu enää kauheelta. Nyt saa neiti hakata puuleluilla rauhassa lattiaa :) Kylppäri on siisti, uudet patterit ja taloyhtiöön ei ole tulossa uusia isoja remppoja enään. Tosin kiitokseksi tästä kaikesta saimme maksua n. 41 000e.

  Suojatkaa hyvin myös omasta toimesta ja tarkkailkaa asuntoa. Kyl se siitä ja toi aika meni nopeasti jopa keskellä remppaa asuen :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 16. Janica: Kiitos vinkeistä! Tarkoituksena on kyllä käydä ainakin kerran viikossa tarkkailemassa asuntoa ja miten työt edistyy, mies on töissä ihan meidän kodin vieressä, niin pääsee helposti tänne käymään :) Suojauksiakin on tässä pitkin viikkoa vedelty jo valmiiksi, se remontti pöly on kuulemma aika mahdotonta, tunkeutuu joka paikkaan, mutta pakko yrittää kuitenkin, ettei sitä nyt ihan mahdottomasti tulisi! :)

  Toi on kyllä kiva juttu, että ei oo tulossa isompia remontteja enää! :)

  Ei meilläkään nyt ihan hetkeen, julkisivu remppa varmaan joskus, mutta siihen menee vielä pitkä aika.

  VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin <3