torstai 1. syyskuuta 2011

Neuvolaa

Meillähän oli neuvola jo 22.elokuuta, mutta ajattelin kuitenkin jotain ajatuksia siitä kirjoittaa ylös. Vähän niinkuin itselleni muistiin.

Jussi oli onneksi lomalla, joten pääsimme tällä kertaa koko perhe yhdessä neuvoloimaan.
Olinkin tarkoituksella jättänyt Tomin 1v 6kk neuvolan elokuulle, menee siinä samalla sitten.
Tomin kanssa käytiin ensimmäisenä punnituksessa ja saatiin näin komeat mitat:

Tomi 1v 7kk:


Paino: 12kg 655g

Pituus: 88.2cm

Pipo: 47.8cm


Tomi 1v:

Paino: 11kg 235g

Pituus: 81cm

Pipo: 46.1cm


Kasvu on siis tapahtunut reilussa puolessa vuodessa hurjasti! Mittauksen jälkeen menimme sitten lääkärille. Siellä ei oikeastaan mitään ihmeellistä tapahtunut, lääkäri kuunteli keuhkot ja katsoi korvat, koska olimme juuri ollut flunssassa. Mitäs sieltä sitten löytyikään, korvatulehdus!
Muuten kaikki oli kyllä kunnossa. Tomi sai lääkäriltä kovasti kehuja. Rokotusta ei nyt saatu, koska tuo korvatulehdus löytyi. Mutta seuraavalla kerralla kun menen masusta neuvolaan, niin otan sitten Tomin mukaan, niin saa siinä samalla sitten rokotuksen.

Seuraavaksi oli sitten Topin vuoro, joka malttamattomana jo odotti, että pääsisi näyttämään neuvolatädille kaikki temput ja uudet taidot! Puheesta tuli heti kehuja! Ollaan menty eteenpäin! Puheterapeutti ei tarvita! Mikä helpotus :) Vaikka kirjaimia vielä Topin sanoista puuttuu ja puhe on välillä aina mongerrusta, mutta eteenpäin on menty niin paljon, että nyt ei ainakaan mennä terapiaan, annetaan vielä aikaa :)

Topilta testasttiin sitten Lenetehtävät. Palikkatornin rakennus onnistui hienosti, kuvat Topi tunnisti tällä kertaa paljon paremmin (viimeksi Lene tehtävät 2,5v neuvolassa eivät sujuneet niin hyvin), Topi tunnisti värit ja osasi nimetä ruumiinosat. Varpailla seisominen ei vielä onnistunut, mutta viivaa pitkit Topi käveli hienosti! Kaikki tehtävät suoritettiin kunnialla ja kehuja tuli, että kehitystä on tapahtunut! Topi on ikäistensä tasolla, hieno poika ♥

Topin 3v mitat:

Paino: 15,5kg
Pituus: 100.6cm

Pipo: 51cm

Topi 2,5v:

Paino: 14,6kg

Pituus: 96,5cm
Pipo: 50,2cm


Kasvua on siis tapahtunut Topinkin kohdalla paljon puolessa vuodessa! :)
Topin kanssa ei tarvitsekkaan nyt mennä sitten mihinkään kontrollikäynteihin, vaan seuraavan kerran normaalisti 4 vuotiaana! :)


4 kommenttia:

 1. Topi kasvaa kyllä niin samoissa mitoissa Pinjan kanssa. Pinja oli aika lailla samoja mittoja kuin Topikin 3v neuvolassa, pää vaan Pinjalla on iso. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on pojat kasvanut hurjaa vauhtia :) Paljonko teillä Topi oli 1vuotiaana?

  VastaaPoista
 3. Meeri: Isoja lapsukaisia meillä jo ♥

  titti: Topi oli 1v: 11kg 600g ja 82,1cm :)

  VastaaPoista
 4. Meidänkin 3-vuotias kävi neuvolassa, mutta suostui rakentamaan vain tornin ja tunnistamaan pari kuvaa. Muuta ei sitten suostunut tekemään. Jospa ensi kerralla sitten saadaan edes mitat otettua. :D Tiedän että osaa, mutta kun ei vain suostunut yhteistyöhön.

  VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin <3