perjantai 1. huhtikuuta 2011

Lukuhetkiä

Meillä tykätään lukea. Niin varmasti myös teilläkin?
Muutamia omia kirjoja meillä on täällä mukana, mutta
koska suurinosa on kotona, vaihtelua kaivataan!

Onneksi on kirjasto!

Kirjastoreissut nyt eivät ole mitään kovin
mieltä ylentäviä kokemuksia, kun Topi
ei malta odottaa ja tahtoisi vaan kaikki kirjat
sieltä mukaansa! :D

Sitten kun Topi kyllästyy odottamaan,
Topi lähtee juoksuun, Topi juoksee ympäri kirjastoa,
tuskastunut isi perässään! :D

Minä nappaan nopsaan muutaman kivan kirjan mukaan,
mistä tiedät Topikin varmasti pitävän,
äkkiä lainaamaan ja ulos!

Mutta eihän vielä 2,5 vuotiaalta voi muuta vaatiakkaan! :)

Kotona kyllä sitten jaksetaan ihastella kirjoja ja niitä
selaillessa menee rattoisasti loppuilta.

Kirjastonkirjat ja kaikki muutkin kirjat
meillä täytyy pitää ylhäällä,
koska meidän reilu 1v tuholainen repii ne kyllä äkkiä,
jos sattuu vahingossa kirjat jäämään väärälle korkeudelle.

Itse tykkään ja Topikin tykkää Mauri Kunnaksen
kirjoista, näitä meillä on paljon, tässä muutama
jotka meillä on mukana täällä.Nämä me laidattiin kirjastosta alkuviikosta.
Näitä onkin nyt selailtu useampana iltana.

Käydäänkö teillä kirjastossa, kuinka usein?
Mistä kirjoista teillä tykätään?

Mukavia lukuhetkiä ja hyvää viikonloppua! :)7 kommenttia:

 1. Meillä käydään kuukauden kahden välein kirjastossa ja kerralla lainataan niin iso satsi kirjoja kuin vaan kassiin mahtuu.
  Seuraavan kerran menemme aina kirjastoon kun edellisiä on uusittu jo niin monesti, että alkaa olemaan palautuksen aika.

  Pinja rakastaa muumi kirjoja, muita ei oikein lainattaisikaan. Myös Nalle Puh kirjoja lainataan lähes aina, sekä Tomppa kirjoja. Pinja yleensä valitsee osan kirjoista itse ja ite keräilen omasta mielestäni hyviä kirjoja sillä aikaa.

  Meillä oli pitkä tauko kirjastossa käynnissä, mutta nyt ollaan ruvettu käymään uudestaan ja Pinjan kanssa se on oikein mukavaa nykyään käydä kirjastossa, Pinja on innoissaan kirjamäärästä ja tykkää lainata kirjoja, meillä on kirjastossa lasten lainausautomaatti ja Pinja rakastaa lainata sillä omat kirjansa.

  VastaaPoista
 2. Mauri Kunnaksen kuvitukset ovat mahtavia! Myös Pekka Töpöhäntä on tämän äidin suosikki. Olettekos muuten lukeneet Panama-kirjaa? Ostin sen raskausaikana, vaikka eihän sitä lueta varmastikaan vielä aikoihin - se vaan piti saada kun se on niin ihku ja siitä tulee oma lapsuus mieleen.

  VastaaPoista
 3. Niin ja hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä luetaan myös paljon. Mauri Kunnaksen kirjat ovat hauskoja niin itsestä kuin pojastakin. Myös Richard Scarryn Touhukasmaailma kirjoista pidetään meillä. NYt meidän pieni dinosaurusfani on jo viikon verran vaatinut iltasadukseen Dinosaurus karttakirjaa ja äidin pitäisi sitten osata lukea mitä ihmeellisimpiä dinosaurusten nimiä,ja vieläpä joka kerta samanlaisesti, huh. (Veikalla on ollut tapana, että useampana iltana peräkkäin pitää lukea sama kirja iltasaduksi.) Luetaanko teillä iltasatu?

  Tänään juuri pakattiin tutulle vauvalle suurin osa Veikan vauvakirjoista. Mitäköhän se isi nyt meinaa lukea iltasaduksi?, kun nuo vauvakirjat oli isin suosikki iltasatukirjoja ;)

  Kirjastossa meillä yritettään käydä ainakin kerran kuussa. Kesällä käydään useamminkin, kun tulee helpommin lähdettyä sinne suunnille. (leikkipuisto vieressä)

  VastaaPoista
 5. Viime aikoina on tullut käytyä harmillisen vähän kirjastossa, kunhan pikkuneiti kasvaa käydään varmasti enemmänkin. Nyt neidin oma "kirjasto" koostuu lähinnä kirjakerhosta tulleista lastenkirjoista, niitä luetaan kyllä säännöllisesti. Mauri Kunnas kirjakerhossa ollaan jäsenenä lisäksi, ja sieltä on jo useampi kirja tullutkin.

  Ps. Laitoin sulle sähköpostia :)

  VastaaPoista
 6. Meillä käydään varsin harvakseltaan kirjastossa, vaikka itse asiassa tänään kyllä kunnostauduttiin siinä asiassa. Nuo Kunnaksen kirjat on meilläkin yksiä lemppareita, mutta lukemisesta ei oikein meinaa tulla mitään kun pieni mies ei malta kuunnella, vaan kirjat selataan läpi salamavauhtia :)

  VastaaPoista
 7. Mirkka: Pitkään oli tässä, että Topi ei halunnut iltasatua, mutta nyt se taas kelpaa ja siitäkös isi tykkää! :) Eli kyllä meilläkin luetaan nyt taas iltasatuja ♥

  VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin <3