keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Pelkotiloja

Viime aikoina pelot ovat nostaneet päätään, meidän perheessä. Uusi juttu meille, joten ajatuksissa on pyörinyt kysymyksiä, miten lapsen pelkoihin pitää suhtautua ja miten tulee toimia, kun lapsi pelkää. Osittain mennään ihan tietysti maalaisjärjellä, mutta olen myös hankkinut tietoa ja lukenut erinlaisia artikkeleja aiheesta.

Mitä meillä sitten pelätään?

1. Cars elokuvasta tuttu Frank härkä


Onhan se aika hurja, joten ei ihme että pikku ihminen
vähän säikkyy mokomaa pelottavaa Frankkia.
Mutta Frankista huolimatta Cars-elokuva
on ihan huippusuosittu meidän perheessä.


2. Muumeista tutut hattivatit


Nämä ovat myös erittäin pelottavia Topin
mielestä, hattivatti kohtia ei pysty yksin katsomaan,
vaan silloin on turvallisinta juosta äidin syliin turvaan.
ja pelottavista hattivateista huolimatta, myös muumit
ovat kovaa huutoa tällä hetkellä! :)

ja vaikka tässä nyt esittelin kaksi tv-ohjelmiin liittyvää hahmoa, kenenkään
ei pidä luulla, että meillä istutaan nenä kiinni telkkarissa koko päivä ;)


Oma unilelu ja äidin syli on hyvä olla olemassa silloin, kun joutuu kohtaamaan pelkotiloja.

Mitä teillä pelätään?

3 kommenttia:

 1. Meillä pelätään Ihaata. :O Siis Nalle Puhista. Ja siinä ohjelmassa ei pelota, mutta mun siskolla on sellainen iso Ihaa-pehmolelu, jota Tatu pelkää niin, ettei uskalla mennä samaan huoneeseen sen kanssa. Monesti herra rupeaa yhtäkkiä kotonakin pelkäämään ja hokemaan että "aasi tulee, aasi tulee" ja muuttuu ihan hysteeriseksi. :s En tiedä, mistä pelko on saanut alkunsa, ei poikaa ainakaan kukaan vasiten ole aasilla pelotellut.

  VastaaPoista
 2. Meillä pelätään muumien mörköä. Tyttö pelkäsi mörköä jo tosi pienenä, ennen kuin oli edes nähnyt yhtään muumivideoa! Mörön kuva oli finlaysonin pussilakanoissa ja se oli pelottava :D Yhdessä vaiheessa noita lakanoita ei voinut käyttää ollenkaan! Meillä pelätään myös kaikkia lentäviä ötököitä, eritoten ampiaisia. Tämän pelon on tainnut äiti tartuttaa. :(

  VastaaPoista
 3. Mä nyt isompana kun oon katsellut esimerkiksi Disneyn lastenelokuvia, niin oon huomannut niissä olevien pahisten olevan tosi pelottavia.

  En osaa sanoo mitä meidän pikkuprinsessa pelkää, kun hän ei osaa sitä vielä itse kertoa. Muistan itse pienenä pelänneeni Muumien Mörköä. Se kun vielä äriseekin niin pelottavasti :/ Pikkusisko puolestaan pelkäsi The Joulukalenterin Näsää.

  VastaaPoista

Kiitos että jätit kommentin <3